Door boeren voor boeren

Coöperatie Hollandsche Meesters

Een kaasmakerij met een coöperatieve visie

Stel je bent boer en je stelt alles in het werk om duurzaam te ondernemen en je houdt van je dieren. Bij voorkeur werk je biologisch maar je gaat hierin nog een stap verder. De spreekwoordelijk melkkoe is voor jou taboe. Deze mooie dames voorzien ons in hun eigen tempo van melk. Melk die meeleeft met de seizoenen en waar de ontwikkeling van de weidegrond in te proeven is.

En dan…. wordt elke week de melktank leeggepompt door de massa-productiebedrijven die de melk pasteuriseren, ontleden op vet en eiwit en er vervolgens anonieme kaas van maken.

Eer aan de melk, eer aan de kaas

De boeren achter de coöperatie zijn allen gevestigd in de Gelderse Vallei en hebben zich verenigd en Hollandsche Meesters opgezet. Een kleinschalige kaasmakerij die melk rasspecifiek en veehouder gebonden verwerkt en daarmee melk uit de anonimiteit haalt. Hollandsche Meesters heeft haar ontstaan te danken aan het merk Meester-Affineurs dat al haar kazen door Hollandsche Meesters laat maken. Deze unieke samenwerking heeft tot een gezond bedrijfsmodel geleidt en biedt Hollandsche Meesters de mogelijkheden tot verdere groei en waar maken van haar visie.

Inmiddels wordt er volop samengewerkt met boeren uit de regio die of hun melk aanbieden of zelfs verder gaan en samen met ons een eigen kaasconcept ontwikkelen.

Leden en samenwerkende boeren

BIO Boerderij De Hooilanden, Bennekom

BIO Boerderij Welgelegen, Rhenen

BIO Geitenhouderij van Dijk, Rhenen

BIO Natuurboeren, Hart voor Biodiversiteit